• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Velours vloerkleed

Zak heerlijk diep weg in een zacht en chique velours vloerkleed. Bekijk hier de collectie.
Geen producten gevonden...

Velours vloerkleed

De techniek en het materiaal van een velours tapijt

Een velours vloerkleed of een vleug vloerkleed is een kleed waarbij de lus van het velours vloerkleed is afgeschoren. Zo krijg je een open pool structuur. Dit zorgt voor een zachtheid dat lijkt op fluweel. De polen van een velours tapijt kunnen hoog zijn, maar ook heel laag. Daarbij zijn er ook nog hoog-laag vloerkleed kwaliteiten en kwaliteiten met verschillende garentypen gecombineerd. Dus wol met synthetisch, dik garen gecombineerd met dunne garens etc. Doordat met deze techniek ontzettend veel mogelijk is heb je ook heel veel kwaliteiten in velours vloerkleden.

Prijs/kwaliteit van een velours vloerkleed

De prijs van het velours vloerkleed wordt bepaald door het type garen, maar ook door het gewicht van het garen. In een goedkoper karpet is daarom vaak een goedkoper garen gebruikt of er zijn minder polen, en dus gewicht, toegepast. Betekent dit dan dat de kwaliteit van dit velours vloerkleed minder is? Nee, maar soms is het kleed wel gevoeliger voor invloed van vuil. Dus let er op of je je velours tapijt nog wel goed schoon kunt houden.

Het toepassen van velours kleden

Je kunt heerlijk diep wegzakken in een velours vloerkleed. Houd je van hotel chique of zak je graag weg in een lekker hoogpolig velours karpet, dan is een lekker zacht en chique velours vloerkleed zeker wat voor jou. Door de zachtheid en glans lijkt het wel een fluweel vloerkleed. De toepassing van een velours tapijt kan in ieder willekeurig interieur. Dus met een bepaalde woonstijl heb je niet te maken. Heb je een landelijke of naturelle woonstijl, neem dan een kleed met een naturel garen. Het maakt niet uit hoe hoog de pool is. De combi van garens maken je velours kleed compleet. Wil je het chique, kies dan mooie glansgarens of een combinatie van glans en mat. Zoals je ziet is een velours kleed eindeloos toepasbaar. Om je te helpen, hebben wij ze hier voor je al gegroepeerd. Bekijk dus alle mogelijkheden en kies jouw smaak.