• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Geweven vloerkleden

Naast handgeweven tapijten worden machinaal ook prachtige en hoogwaardige geweven vloerkleden gemaakt in mooie kleuren en dessins. Bekijk ons assortiment.
Geen producten gevonden...

Geweven vloerkleden

Geweven vloerkleden

In een geweven tapijt kennen wij twee types. De met de hand geweven tapijten en de machinaal geweven tapijten.

Handgeweven vloerkleden

Handgeweven tapijten zijn ambachtelijk gemaakte tapijten zoals de echte Oosterse vloerkleden, ook wel Perzen genoemd, en ook de wollen Berber tapijten zijn handgeweven. Deze huisvlijt vloerkleden komen vooral uit Turkije, Nepal, Marokko en andere Oosterse landen. Deze kleden worden gemaakt door elk pooltje apart in te weven. Een heel arbeidsintensief project. Per streek zie je verschillende patronen. Een echte kenner kan aan een kleed herkennen vanuit welk land of streek het vloerkleed afkomstig is. Het laat zich raden dat een echt handgeweven Oosters vloerkleed een kostbare aangelegenheid is.

Machinegeweven vloerkleden

Weven is een eeuwenoude en gewilde techniek, die in de loop der jaren aanzienlijk verbeterd is. Voor de vervaardiging van geweven vloerkleden worden moderne weefmachines gebruikt. Hierdoor worden prachtige hoogwaardige vloerkleden gemaakt met speciale kleur en dessin effecten. Weven kun je met vele verschillende garens, en ook in garen combinaties. Er wordt veel gebruik gemaakt van wol of syntonische garens van sisal of katoen, of een combinatie van deze garens. Bijna alle geweven vloerkleden, exclusief de Oosterse vloerkleden, worden nu gemaakt door middel van machinaal weven omdat dit proces sneller gaat dan handweven. Kwalitatief gezien heb je met een geweven vloerkleed een prachtig duurzaam kleed.

Getufte vloerkleden

Aan het eind van de jaren 50 is er een techniek ontstaan welke men tuften noemt. Dit is een fabricagetechniek die zijn grondslag vindt in een afgeleide van een naaimachine, maar dan wel op 4 of 5 meter breedte. Honderden naalden worden opgesteld over de volle breedte van het tapijt. Elke naald steekt een doorlopende draad heen en terug door de backing, oftewel gronddoek. Bij het terugkeren van de naald wordt er een lus gevormd die al dan niet wordt doorgesneden. Dit is een techniek waarbij je hoogteverschillen kunt maken in een tapijt. Lussen of doorgesneden lussen, alles is mogelijk. De prijs/kwaliteit verhoudingen van een getuft tapijt zijn aanmerkelijker goedkoper. Toch hoeft dit niet ten koste van het product te gaan. Deze getufte vloerkleden lenen zich extra om maatwerk van te maken. Ze worden op grote machines vervaardigd waaruit getufte maatwerk vloerkleden kunnen worden verwerkt.