• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Materialen

Van wol en natuurlijk tot zacht velours met hoge of lage pool.

Materialen

Materialen vloerkleden

Woonmodewinkel heeft een groot assortiment vloerkleden van verschillende materialen. Elk materiaal heeft zijn eigen kenmerken en kwaliteiten. We geven je hier graag meer advies over. Als je vragen hebt over welk materiaal bijvoorbeeld zorgt voor de uitstraling die je wenst of wat de beste kwaliteit is voor een bepaalde ruimte of type gebruik kun je altijd contact opnemen via 085 2222888 of [email protected].

Viscose

Viscose is een glanzend materiaal. Door de gesneden pool krijgt je vloerkleed een glanseffect. Het lijkt net zijde en geeft een luxe uitstraling.

Velours 

Velours is ook een materiaal dat voor een luxe uitstraling zorgt. Door een open pool structuur is het heel zacht en lijkt het net fluweel. 

Wol

Wol is elastisch, vuilwerend en isolerend. Bij een goede luchtvochtigheid is wol van nature antistatisch. Maar dit materiaal vloerkleed kan ook antistatisch worden gemaakt. Het is gemakkelijk in onderhoud.

Sisal of kokos vloerkleden

Dit zijn vloerkleden gemaakt van plantaardige garens die worden gemaakt uit bastmateriaal. Door hun vochtabsorberende eigenschappen zijn deze vloerkleden erg sterk. De vezels van deze vloerkleden worden vaak in combinatie met andere garens gebruikt. Zo zie je vaak de combinatie van kokos met sisal. Kokos heeft een matte uitstraling terwijl sisal zacht glanzend is.

Synthetische vloerkleden

Polyamide (Nylon) is een sterk materiaal waarbij je eigenschappen kan toevoegen. Het is lichtecht, elastisch en kan antistatisch en vuilwerend worden gemaakt, en zelfs brandwerend.

Polyacryl (PAC) is elastisch en het materiaal laat zich uitstekend verven in allerlei uiteenlopende kleuren. Het wordt voornamelijk gebruikt als mengvezel. Het warmte-isolerende vermogen en de lichtechtheid zijn zeer goed.

Polyester (PL) is sterk en elastisch en wordt voornamelijk gebruikt als mengvezel ter versterking van ander materiaal. Een veel gebruikt garen bij vloerkleden.

Polypropyleen (PP) is een slijtvast garen en wordt veelvuldig toegepast. Het materiaal is nauwelijks statisch en neemt niet of nauwelijks vocht op. Dit garen kan bij het maken van een tapijt op verschillende manieren worden toegepast.