• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Taupe vloerkleden

Een taupe vloerkleed is veelzijdig, mooi en tijdloos en daardoor gemakkelijk toe te passen in je interieur.
Merken
Maat
Vloerkleed Lago, kleur 21
€119,00
Stukprijs: €119,00 /
+

Taupe vloerkleden

Een taupe vloerkleed: veelzijdig, mooi en tijdloos

Wat is taupe eigenlijk voor een kleur?

Taupe houdt het midden tussen bruin en grijs en alle schakeringen die daartussen vallen. Afhankelijk van het licht wat erop schijnt kan het of meer bruin of meer grijs lijken. Sommige noemen deze kleur dan ook Greige.

Bij een zoektocht op internet worden veel meer kleuren dan taupe weergegeven. Dit levert de volgende benamingen op: paarsachtig grijsbruin, zandkleur taupe, donkergrijs, muisgrijs, zwartbruin en zelfs aubergine. Dit zijn allemaal afgeleiden die de naam taupe mogen dragen. Als je deze kleur goed begrijpt wordt het o zo gemakkelijk om een interieur in te richten.

Veelzijdige interieurkleur

Taupe is op dit moment, en eigenlijk al jaren, een van de meest veelzijdige interieurkleuren die wordt toegepast. Het wordt vaak toegepast als basiskleur bij verschillende woonstijlen. Een taupe kleurig vloerkleed in je interieur is daarom ook niet alleen mooi, maar praktisch en makkelijk toe te passen. Vele kwaliteiten in onze webshop worden daarom geleverd als taupe tapijt.

Toepasbaarheid van taupe vloerkleden

Zowel in een vintage interieur als in een industrieel of landelijk interieur kun je taupekleurige vloerkleden toepassen. Zoek je een wat paarsere variant taupe tapijt of zoek je meer in de landelijke stijl naar een zandkleurige taupe vloerkleed? De definitie van een taupe kleur vloerkleed is ontzettend veelzijdig.

Taupe tapijt met andere kleuren combineren

Taupe is dus een heel veelzijdige kleur. Net als de kleur grijs kan taupe eigenlijk met alle andere kleuren gecombineerd worden. Hoewel, een taupe vloerkleed blijft altijd wel wat op de achtergrond.

De kleur blijft iets behoudend. Daarom wordt er om de kleur en het effect in de ruimte wat op te halen op dit moment veel gewerkt met contrastkleuren of met goud. Kortom, een taupe vloerkleed kan een goede verbinder zijn met andere kleuren in je woonkamer. Het oogt minder hard en kil. Door zijn verscheidenheid aan kleurtonen is er voor een groot publiek wel een taupe kleur vloerkleed om mee te combineren.

Wil je je huis gezellig maken, gebruik dan een taupe kleur vloerkleed in combinatie met crème en beige op muren en gordijnen. Je zult zien, dat dit een zachtere combinatie is dan kil wit of grijs.